Home moestuinieren Aardbeiensmoothie

Aardbeiensmoothie

764

aardbeiensmoothie

Dit is één van de recepten uit de online jaarcursus Moestuinieren met Kinderen.

Met smoothies krijg je gemakkelijk groenten en fruit in je kind. Je kunt er alles indoen, al moet je natuurlijk wel een beetje erop letten of de combinatie lekker is. Deze keer kiezen we voor aardbeien als basis.

Smoothies zijn lekker, fris en gemakkelijk te maken. Je hebt er wel een blender voor nodig, maar die kun je al voor een paar tientjes kopen.

Uit eigen moestuin zijn de aardbeien lekker vers. Geen aardbeien in de tuin of in een pot? Dan haal je ze toch in de winkel! Koop ze biologisch, want bij de gangbare teelt worden kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt die niet goed zijn voor jou en de natuur.

Zoete smoothie

je kunt ook prima groene smoothies maken met spinazie of selderij. Je kunt zelfs zaden en pitten aan je smoothie toevoegen voor de bite en de eiwitten.

Maar nu gaan we voor zoet. Het volgende recept is voor 2 glazen aardbeiensmoothie. Je kunt het gemakkelijk vermenigvuldigen naar meer.

Wat heb je nodig voor 2 glazen aardbeiensmoothie?

  • 200 gram aardbeien
  • 400 ml yoghurt (of sojayoghurt als je allergisch bent voor melk of geen dierenleed wilt)
  • 450 ml sinaasappelsap

Zo maak je de aardbeiensmoothie

  1. Haal de kroontjes van de aardbeien en stop ze in de blender.
  2. Giet de yoghurt en het sinaasappelsap erbij.
  3. Blend het tot een mooie gladde sap.
  4. Geniet van deze simpele zoete smoothie. 😊

Maak variaties met kiwi, banaan, appel, blauwe bes en mango. Let erop dat je als je er banaan bij doet, je ook iets meer yoghurt erbij moet doen om de smoothie niet te dik te maken.

Reageer

Geef een reactie
Voer je naam in