Home Opvoeden Co-sleeper om samen te slapen met je kind

Co-sleeper om samen te slapen met je kind

514,95755,04 Incl BTW

Je wilt samen slapen met je kind, maar je volgens sommigen is dit gevaarlijk. Jammer, want samen slapen met je baby heeft heel veel voordelen. Dit is een veilig ledikant dat je kunt ombouwen tot een co sleeper wieg. Het is gemaakt van gelakt hout en heeft een neutrale kleur.

Wissen
Artikelnummer: 4 Categorie: Tags: , ,

Zonder schroeven kun je van dit ledikant een co-sleeper maken. Zo heb je je baby of dreumes gezellig naast het ouderlijk bed!

Als je jezelf de vraag stelt ‘Co-sleeper ja of nee?’, zeg ik ‘Ja, doen!’. Wiegendood is niet zo’n groot risico met deze co-sleeper die gemakkelijk tot de peuterleeftijd kan worden gebruikt. Sterker nog, er zijn onderzoeken die stellen dat wiegendood zelfs wordt voorkomen wanneer je je baby in de buurt hebt in bijvoorbeeld een co-sleeper.

Ledikant verstelbaar tot co sleeper

Dit is een co-sleeper en ledikant van baby tot kleuter of zelfs een ouder kind. Je kunt de lattenbodem in 4 hoogtes verstellen. Dat gaat op een gemakkelijke manier door de drie steunlatjes een gleufje lager te plaatsen. Zo kun je, als je kindje groter wordt, het matras steeds lager plaatsen. Als co-sleeper stel je het bedje in op ongeveer dezelfde hoogte (of juist nét iets hoger) als het ouderlijk bed.

Als je het ledikant als co sleeper wilt gebruiken, kun je één zijkant naar keuze voor de helft eraf halen. Je kan ervoor kiezen een groter of kleiner deel te verwijderen. Op deze manier kan je hem gebruiken als co-sleeper tegen het ouderlijk bed aan. Of, als je peuter wat groter is en zelfstandig in en uit bed wil kunnen, is het een mooie overgang naar de volgende stap: het grote bed.

Het model is onlangs op veiligsheidsaspecten verbeterd.

De maten van ledikant en co sleeper

De afmetingen van het binnenzijde bedje zijn als volgt:
120 cm x 60 cm x 85 cm (l x b x h).

Het meegroeiledikant is gemaakt van een A-kwaliteit berkenmultiplex en is verkrijgbaar in onbehandeld multiplex, voorzien van matte blanke lak, witte betonplex of een eigen print.
Het bedje wordt geleverd zonder matrasje en lakentjes. De afmetingen voor een passend matras zijn 60 x 120 cm.

Meer weten over de gevaren en de voordelen van samen slapen met je kind? Lees dan de volgende blogs:

Slapen met je kinderen is gezond.

Samen slapen tot wanneer?

Samen slapen na een echtscheiding.

Volgens de media is samen slapen met je kind onveilig.