Home eten Kikkererwten-sinaasappelsalade

Kikkererwten-sinaasappelsalade

Weer zo'n lekker recept uit lekker Plantaardig!

166

Kikkererwten zijn goede vleesvervangers omdat ze boordevol eiwitten zitten.

Lekker frisse salade boordevol eiwitten en vitamine C uit de scheurkalender Lekker Plantaardig die nu te koop is voor de helft van de prijs via de scheurkalender Lekker Plantaardig.

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur koken

Ingrediënten

  • 175 gr kikkererwten
  • 2 sinaasappels
  • 3 el olie (bij voorkeur olijfolie)
  • 1 teentje knoflook
  • Zout
  • Peper
  • 2 el gehakte bieslook of
  • 1 gesnipperd uitje

Bereiding

Kook de geweekte kikkererwten in 1-2 uur gaar.

Schil de sinaasappels zo dik dat ook de witte onderhuid wordt verwijderd. Vang het sap dat vrijkomt op. Snijd de sinaasappels in mooie partjes met zo min mogelijk witte vliesjes.

Vermeng de sinaasappelpartjes met de kikkererwten.

Voeg het opgevangen sinaasappelsap, de olie, het uitgeperste teentje knoflook, zout, peper en de bieslook (of de ui) bij elkaar en klop dit tot een sausje.

Giet dit over de kikkererwten-sinaasappelsalade.

Tip

Lekker bij zilvervliesrijst en gebakken, in ketjap gedrenkte plakken tempeh.

De foto is een illustratie en niet dit gerecht.

Reageer

Geef een reactie
Voer je naam in