Home moestuinieren Laatste dag voor gratis groentezaden!

Laatste dag voor gratis groentezaden!

wekelijks moestuintips in de mailbox

Spannend! Wie zich vandaag nog aanmeldt voor de online moestuincursus ontvangt gratis groentezaden. We starten op 1 april met onze moestuin. Doe je mee?

Ik kan niet wachten tot volgende week april. Om heel veel redenen.

De eerste is natuurlijk dat ik het heerlijk vind om in de moestuin aan de slag te gaan. Lekker met mijn handen in de aarde, terwijl de vogels fluiten en ik de lente ruik. En dat onder begeleiding van een expert in biologisch moestuinieren wiens moestuintips ik wekelijks aan je doorgeef.

Ik weet aardig wat van natuur, maar mijn theoretische kennis over moestuinieren kan beter. Ieder z’n ding, mijn expertise ligt op het gebied van natuureducatie en kinderen.

Elke week moestuintips in je mailbox

Voor gedegen kennis over de groenten en fruit hebben we de expert. Ik vertelde je al iets over de gereedschappen die je nodig hebt als je gaat beginnen met moestuinieren. Meer blogs met algemene informatie over moestuinieren zullen volgen, naast de kennis die ik met je deel tijdens de cursus biologisch moestuinieren.

Ik probeer de theorie zoveel mogelijk te spreiden en aan te bieden op de momenten dat je deze nodig hebt. Zodat je weet waarom je iets doet en de informatie blijft hangen.

Mijn moestuinexpert deelt zijn kennis en ervaring terwijl hij teelt wat jij teelt. Het is alsof je stage loopt in de eigen tuin. Het is een dynamische moestuincursus met feedback. In onze Facebookgroep kunnen mensen ervaringen uitwisselen en vragen stellen aan de expert.

Wat zijn nu precies de voordelen van deze moestuincursus?

  • Moestuinieren is gezond. Meer daarover lees je hier.
  • Je hoeft niets op te zoeken, dat heb ik voor je gedaan en dat bespaart je uren werk. Jouw uitgangspunt is onze zaaikalender en de moestuinplattegrond. Daarbij krijg je veel praktische moestuintips, theoretische kennis over moestuinieren, informatie over planten en dieren in je tuin en kinderactiviteiten. Onze moestuincursus is gezien de informatie die je krijgt een koopje.
  • Je krijgt de theorie wanneer je die nodig hebt. Omdat je deze meteen toepast, of omdat wordt uitgelegd wat er in je tuin gebeurt op dat moment, beklijft de informatie beter dan wanneer je van tevoren alles leert.
  • Het is een eenvoudige, makkelijke moestuin. Met een beperkt aantal gewassen. Zodat je bij de basis begint. Volgend jaar gaan we uitbouwen.
  • Omdat je meeteelt met een echte tuin, kunnen we inspelen op weersomstandigheden waar jij ook mee te maken hebt.
  • We moestuinieren met kinderen, want kinderen leren veel in een moestuin. Je krijgt daarom ook activiteiten voor kinderen in en rond de moestuin. En recepten, zodat kinderen niet alleen groenten leren kweken, maar ook groenten leren eten.
  • We telen biologisch, want dat het beste voor de natuur en voor onszelf.

Een moestuin zonder bakken of potten

Wij kiezen ervoor om te telen in de volle grond en niet in een moestuinbak. Met uitzondering van de bessenstruik, die zetten we in een pot. Waarom we in dit geval voor een pot kiezen, vertellen we je tijdens de cursus. We kiezen voor de volle grond omdat dit natuurlijker is, beter voor milieu (in potten moet je regelmatig grond vervangen) en voor de groei van de plant en de opbrengst.

Je hebt niet veel ruimte nodig. Een zonnige hoek in de tuin, een stuk van het schoolplein waar je een mooie moestuin kunt aanleggen? Aan 20 vierkante meter tuin – inclusief paden – heb je dit jaar genoeg.

In deze blog over moestuinieren geef ik je meer redenen om WEL te beginnen met een moestuin.

Moestuinier je met ons mee? Geef je dan nog vandaag op voor onze online moestuincursus! Dan krijg je de groentezaden cadeau. Is dat geen leuke start van een nieuw moestuinseizoen?

Reageer

Geef een reactie
Voer je naam in