Home Moestuinieren Online moestuincursus voor beginners

Online moestuincursus voor beginners

149,-

Leer in één seizoen biologisch moestuinieren. In deze online moestuincursus ontvang je moestuintips, leuke activiteiten voor kinderen, informatie over platen en dieren en recepten.

Categorie:

Deze online moestuincursus is geschikt voor ouders, kinderopvang en scholen. Door natuurweetjes, moestuintips en kinderactiviteiten leren kinderen veel over natuur en voeding. Met 20 vierkante meter en zo’n zes uur per week kun je al een moestuin beginnen.

Alle moestuintips en achtergrondinformatie komen van een ervaren biologische moestuinier. We helpen jou een moestuin te starten op basis van onze eigen moestuin. Je teelt met ons mee: 5 groenten, aardbeien, bessen en bloemen.

We doen aan wisselteelt en moestuinieren volledig biologisch. Omdat we met gemakkelijke gewassen beginnen, zijn de tips voor iedere bodemsoort, voor elk gebied te gebruiken.

Stapsgewijs vertellen we vanaf april tot november je hoe je zaait, je tuin voorbewerkt en bewerkt, de plantjes verzorgt en wanneer je oogst. We geven je veel informatie, maar houden het eenvoudig. Zo kan ook jij op biologische wijze leren moestuinieren.

De tips die we je geven zijn toegesneden op het weer dat kan veranderen. Dat maakt onze moestuincursus interactief en dynamisch.

Moestuinieren in bakken of volle grond?

We gebruiken geen moestuinbakken, maar telen in de volle grond. Omdat we denken dat de symbiose met de aarde van belang is. Denk aan de voordelen van het bodemleven en grondwater voor je plantjes. Aan een moestuintje ben je minder tijd kwijt dan je denkt: tot 100 m2 heb je aan ruim een halve dag per week genoeg. Onze moestuin is 20 vierkante meter groot.

Geen tuintje, maar wel een balkon of terras? Je kunt mijn tips ook prima toepassen in bakken. Waar de verschillen zitten, vertel ik je ook.

Complete online moestuincursus

Niet meer zelf internet afspeuren of met je neus in de boeken. Maar 7 maanden lang wekelijks hapklaar voorgeschoteld wat je die week kunt doen voor een mooie oogst.

Deze online moestuincursus kost € 149,-. Dat is niet veel voor wat je ervoor terugkrijgt. Namelijk:

 • Ons teeltplan: de plattegrond en zaai- en oogstkalender. We telen gemakkelijke groenten die geliefd zijn bij kinderen.
 • Van april tot november wekelijkse moestuintips op basis van ons teeltplan.
 • Leuke activiteiten voor kinderen in en rond de moestuin.
 • Informatie over dieren en planten die je tegenkomt in je moestuin.
 • Recepten waarmee je met de gewassen uit je tuin een heerlijk gerecht maakt.
 • Bonus! Doe mee met de zonnebloemwedstrijd en maak kans op een verblijf op Terschelling.

Het scheelt je heel veel tijd als je niet alle informatie zelf hoeft op te zoeken. En als je nu instapt, ben je er vanaf het begin bij.

moestuinieren_kinderen

Moestuinieren met kinderen…

…is een feest! Je kunt ze een eigen stukje geven of laten meehelpen door specifieke taken te geven. In mijn online moestuincursus krijg je bovendien elke week een kinderactiviteit.

Voor kinderen is een moestuin heel waardevol. Veel kinderen zien een prei alleen in ringen of boerenkool voorgesneden in een plastic zak.

Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen met een eigen moestuin meer groenten eten dan kinderen zonder een moestuin. De kinderen gingen van een gemiddelde van 1,9 stuks groenten en fruit per dag naar maar liefst 4,5. Kinderen leren in een moestuin niet alleen voedsel waarderen, maar ook samenwerken, verantwoording nemen en de natuur respecteren.

Andere redenen om te beginnen met moestuinieren:

 • Je wil meer buiten zijn
 • Als je moestuiniert, word je ouder
 • Je wilt iets leuks doen samen met je kind
 • Je wilt weten wat je eet
 • Je wilt geld besparen op je boodschappen
 • Je wilt dat je kind vaker buiten is

Dit zijn slechts een paar voordelen van een eigen moestuin. Meer redenen noem ik in mijn blogs (als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, krijg je die automatisch in de mailbox).

MOESTUINIER JE MET ONS MEE? Meld je dan aan voor onze online moestuincursus en maak van jouw moestuin een succes!

Ik ben heel blij met de feedback die ik tot nu toe kreeg! We zijn net gestart en zulke reacties maakt het geven van de cursus extra leuk 🙂

[quote style=”boxed”]Marieke uit Utrecht: ‘Ik wist niets van moestuinieren en ik weet nu al zoveel meer! Niet alleen door de blogs op Ouders van Nature, maar vooral omdat tijdens de cursus wordt verteld waaróm je dingen doet. Dat wil ik altijd weten, dan gaat het voor mij leven. Ik vind het nu al leuk!’[/quote]

[quote style=”boxed”]Peter, leraar uit Hilversum: ‘Ik heb niet veel tijd om dingen uit te zoeken op internet of boeken. Dus ik ben blij dat ik elke week krijg voorgekauwd wat ik in de moestuin moet doen. Ik heb samen met de kinderen vorige week onze moestuin omgespit. Dat was heel gezellig!’[/quote]

[quote style=”boxed”]Blanche, Amsterdam: ‘Ik dacht dat ik er geen tijd voor had. Maar dit is een kleine moestuin en ik hoef niets uit te zoeken. Alleen maar de tips op te volgen. In een middagje per week heb ik het tot nu toe gered.’[/quote]