Home Plantaardige recepten in een scheurkalender

Plantaardige recepten in een scheurkalender

vegan en vegetarische recepten in de eerste scheurkalender

Jij wilt best vaker plantaardig eten, maar… hoe dan? Laat je inspireren door deze eerste en enige vegan scheurkalender!

Met 250 recepten zonder vlees, vis en andere dierlijke producten. We hebben bij enkele recepten vegetarische opties gezet, omdat misschien niet iedereen meteen all the way vegan gerechten wil eten. En omdat de recepten op die manier geschikt zijn voor een heel gezin met uiteenlopende smaken.

Als je vóór 1 augustus bestelt, ben je verzekerd van een exemplaar. Daarna is het zolang de voorraad strekt.

BESTEL HEM HIER

Geen vlees en vis goed voor de natuur

Plantaardig eten is goed voor de natuur. Met een plantaardig dieet verbruik je minder land, minder water en veroorzaak je minder broeikasgassen. Als iedereen in Nederland 1 dag per week dierlijke producten vervangt door plantaardige voedingsmiddelen, betekent dat qua CO2-uitstoot 430.000 minder auto’s op de weg.

Als je veganist bent:

produceer je de helft minder koolstofdioxide,
gebruik je slechts 7,6% van het water
en 5,5% van het land ten opzichte van een vleeseter.

Veganistisch eten en dierenwelzijn

Veel mensen kiezen voor een veganistische levensstijl, omdat zij niet meer willen bijdragen aan dierenleed.

Als de muren van slachthuizen van glas waren, zou menigeen stoppen met vlees eten (ex-Beatle Paul McCartney)

Deze beroemdheden kiezen voor vegan of vegetarisch:

  • Singer songwriter Moby, met zijn eigen veganistisch café in LA
  • Zangeres Ariana Grande die meer van dieren houdt dan van mensen
  • Nederlands kampioen powerlifting Sanne Visser
  • Leonore Verheijen, professioneel bodybuilder
  • Patrik Baboumian, de sterkste man van Duitsland

Op vegan of vegetarisch eten kun je sterk worden.

Je ziet: op een plantaardig dieet kun je sterk worden. Vegan eten is gemakkelijker dan je denkt en ontzettend lekker. Bijkomend voordeel: je krijgt heel wat minder calorieën binnen.

BESTEL HEM HIER

Vegan voedingsweetjes

De extra voedingsweetjes geven je veel informatie over de gezondheidseffecten van fruit, groenten, noten en granen. En over de gevolgen van het gebruik van vlees, vis en andere dierlijke producten op jouw gezondheid, dierenwelzijn en de natuur.

Zo moet je als je uitsluitend vegan eet, gebruik maken van supplementen. Veganisten nemen een B12-supplement en in de wintermaanden een vitamine D-supplement. Verder moeten veganisten net als iedereen gevarieerd eten. Je kunt de kalender natuurlijk ook gebruiken om af en toe een plantaardige maaltijd klaar te maken!

Scheurkalender met vegan en vegetarische recepten

Duurzame receptenkalender

Deze veganistische recepten zijn niet alleen duurzaam, omdat het recepten zonder vlees en vis en andere dierlijke producten betreft, maar ook omdat zoveel mogelijk voor groenten en fruit uit het seizoen is gekozen. Ook haalden we de meeste ingrediënten niet van ver, maar uit Europa, Nederland en zo mogelijk uit de regio.

De kalender is duurzaam, omdat deze is gedrukt op FSC-papier en bij de productie gebruik is gemaakt van groene stroom. De veganistische recepten kalender is dubbelzijdig bedrukt en voorzien van leuke zwart-wit tekeningen.

De kalender bevat 320 velletjes, zo past hij door de brievenbus. 200 veganistische recepten en elk weekend informatie over gezonde voeding en veganistisch eten.

Beperkte oplage

Als jij deze unieke scheurkalender met vegan recepten en leuke illustraties bestelt vóór 1 augustus, weet je zeker dat hij in september op je deurmat valt! Na deze datum is verkrijgbaarheid afhankelijk van de beperkte voorraad.

Ja, ik wil graag een exemplaar van deze eerste en enige vegan scheurkalender!

Psssjt… voor bedrijven, overheden en organisaties is een staffelkorting mogelijk! Mail naar chantal [at] oudersvannature.nl voor meer informatie.

Fotocredits:
Patrick Baboumian door Deivitrix / CC BY-SA