Home spelen 9 winterspelletjes om te spelen met sneeuw

9 winterspelletjes om te spelen met sneeuw

5253

sneeuwpop

De meeste kinderen zijn gek op sneeuw. Hier vind je 9 sneeuwspelletjes voor buitenspeelplezier in de winter!

Mistwolk van kokend water

Kook water, neem het mee naar buiten en gooi het omhoog. Als je het in een boog gooit, krijg je een heel mooi effect. Alleen leuk als het hard vriest. Pas op dat je het water/de mist niet over je heen krijgt! Om die reden is het voor kinderen in de basisschoolleeftijd beter dit niet zelf te doen.Laat ouders, de juf of meester dit trucje doen en de kinderen lekker toekijken naar het spectaculaire resultaat.

IJsproefje

Vul een glazen pot met deksel met wateren laat het minstens 12 uur staan. De volgende ochtend is het water bevroren en uitgezet en het glas gebarsten. Dit is leuk een leuk proefje om kleine kinderen uit te leggen dat water uitzet als het bevriest. Scherven omruimen gaat gemakkelijker als het weer dooit. Zet de pot op een dienblad zodat het gebroken glas gemakkelijk kunt opruimen.

Nachtfotografie als het sneeuwt

Sneeuw in het donker, je kunt er ’s avonds de mooiste foto’s van maken. Gebruik een statief en zet je camera op een lange sluitertijd. Heb je geen statief? Gebruik dan een omgekeerde emmer of een muur. Vervolgens verlicht je de sneeuw met een zaklamp, de flitser of een andere lichtbron. Je kunt de sneeuwvlokken en of het sneeuwtapijt ook belichten met gekleurd licht voor een mooi effect. Dit is het leukst als het sneeuwt!

Sneeuwkunst

Je kunt de welbekende sneeuwpop maken, maar natuurlijk ook andere sculpturen, zoals een rups of een sneeuwkonijn. Hier wat leuke voorbeelden.

Help de vogels

De vogels hebben honger en zijn erg blij als jij ze wat geeft. In een andere blog van Ouders van Nature gaf ik je wat ideeën om zelf vogelvoer te maken.

Eet de sneeuwpop

Versier een sneeuwpop met lekkernijen, blinddoek vervolgens je kind en laat het binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk ogen, knopen, neus en de mond opeten. Daarna is het jouw beurt!

Iglo maken

Bouw een iglo. Het professionele sneeuwhuis hieronder is zo groot dat je erin kan staan. Maar een kleintje waarin je kunt zitten, is natuurlijk ook geweldig!

IJsbaan, glijbaan

Maak op een geschikte plek een mooie lange glijbaan. Gooi een heleboel sneeuw achter elkaar neer en veeg het mooi glad tot je een soort paadje hebt. Nu aanstampen en beginnen met glijden. Hoe vaker je glijdt, hoe gladder de glijbaan wordt. Gooi er als het `s nachts gaat vriezen wat water overheen, dan ligt er de volgende dag een laagje ijs op. Natuurlijk doe je dit niet op een stoep waar veel voorbijgangers lopen.

Jeu de boules

Behalve sneeuwballen naar elkaar gooien, kun je ook jeu de boules spelen. Trek een cirkel in de sneeuw en gooi vanachter een lijn de sneeuwballen in de cirkel. Wie krijgt er de meeste in?

Post je pic

Ga jij ook spelen in de sneeuw? Deel je leukste momenten met ons in de Facebookgroep van Ouders van Nature of op je eigen tijdlijn van Facebook of Instagram, tag dan Oudersvannature. Deze actie loopt tot en met 9 februari 2021. Het bericht met de meeste likes ontvangt gratis het Vogeltaartenboek. De winnaar wordt 10 februari 2021 bekend gemaakt.

Reageer

Geef een reactie
Voer je naam in