VEGAN RECEPTEN SCHEURKALENDER 2021

Jij wilt best vaker plantaardig eten, maar… hoe dan? Laat je inspireren door deze eerste en enige vegan scheurkalender!

Geen Vlees of Vis. Lekker PLANTAARDIG

4,95

17,99

start het nieuwe jaar gezond

Met 260 recepten zonder vlees, vis en andere dierlijke producten. We hebben bij enkele recepten vegetarische opties gezet, omdat misschien niet iedereen meteen all the way vegan gerechten wil eten. En omdat de recepten op die manier geschikt zijn voor een heel gezin met uiteenlopende smaken.

260 Plantaardige recepten

Deze vegan recepten scheurkalender 2021 bevat:

  • 260 veganistische recepten
  • Elk weekend informatie over gezonde en plantaardige voeding
  • Weetjes over vega, vegan, vlees, vis en zuivel

Plantaardig eten is goed voor de natuur.

Als je plantaardig eet:


produceer je de helft minder koolstofdioxide,

gebruik je slechts 7,6% van het water en 5,5% van het land ten opzichte van een vleeseter. Met een groeiende wereldbevolking is een plantaardig dieet een goed idee. Want we moeten land en water onder steeds meer mensen verdelen. 

Vind je het moeilijk om te stoppen met vlees eten? Dan kun je beginnen met één dag per week geen vlees eten. Als je een jaar lang een dag per week geen vlees eet, bespaar je bijna 6 kilo aan vlees, zo’n 565 kilometer rijden met een gemiddelde auto en ongeveer 1000 liter water. (Bron: Week zonder Vlees)


Deze kalender geeft jouw ideeën voor wat je op zo'n vleesloze dag kunt eten.

de enige plantaardige recepten scheurkalender

Als je plantaardig eet:

gebruik je slechts 7,6% van het water

Als je plantaardig eet:

produceer je 50% minder koolstofdioxide

Als je plantaardig eet:

gebruik je slechts 5,5 % van het land

VEGAN BEROEMDHEDEN

Deze beroemdheden kiezen voor vegan of vegetarisch:

ARIANA GRANDE

PATRIK BABOUMIAN

Toen The Mirror in 2014 haar vroeg waarom ze vegan werd, zei ze: “Ik hou meer van dieren dan van de meeste mensen, geen grapje. Maar ik ben er voorstander van om een ​​volledig plantaardig dieet te eten dat je leven kan verlengen en je een allround gelukkiger persoon kan maken."

Baboumian is vegetariër sinds 2005 en werd veganist in 2011. In november 2011 werd hij het nieuwe gezicht van een campagne van de dierenrechtenorganisatie PETA , die pleitte voor een veganistisch dieet. Hij is de sterkste man van Duitsland

Janneke van der Meulen

Ze is Topatleet. "Het is mijn missie om Nederland het eerste 100% biologische en veganistische land van de wereld te maken. Biologisch en plantaardig eten is de norm"

Sanne Visser

Sanne is powerlifter. Sinds 2015 at ze plantaardig en begin 2016 is ze veganist geworden. Ze deadlift met maar liefst 195.5 kilo (Nederlands record). haar PR als vegan is 185 kilo.

Leonore Verheijen

professioneel bodybuilder. "De voornaamste reden waarom ik vegan ben geworden is het milieu. Toen ik erachter kwam wat voor impact onze levensstijl keuzes hebben op het milieu was ik volledig om."

Milouska Meulens

Bekend als presentatrice van het Jeugdjournaal. Volgens haar profiel op Twitter heeft Milouska een hart voor groen en eet ze plantaardig.

Vegan voedingsweetjes

De voedingsweetjes die je vindt op de weekendpagina's geven je veel informatie over de gezondheidseffecten van fruit, groenten, noten en granen. En over de gevolgen van het gebruik van vlees, vis en andere dierlijke producten op jouw gezondheid, dierenwelzijn en de natuur.


Zo moet je als je uitsluitend vegan eet, gebruik maken van supplementen. Veganisten nemen een B12-supplement en in de wintermaanden een vitamine D-supplement. Verder moeten veganisten net als iedereen gevarieerd eten. Je kunt de kalender natuurlijk ook gebruiken om af en toe een plantaardige maaltijd klaar te maken!

Auteur: Chantal Overgaauw

SKU: 9789082973129

Productvorm: Kalender

Taal: Nederlands

Uitgever: Woordlicht

Aantal pagina's: 320