Home winactie Wedstrijd: wie heeft de grootste zonnebloem?

Wedstrijd: wie heeft de grootste zonnebloem?

7429

zonnebloem_wedstrijd moestuincursus

Deze wedstrijd was in 2020. Wil je leren moestuinieren? Kijk dan even op www.moestuinierenmetkinderen.nl

Doe je mee met onze zonnebloemwedstrijd? Je kunt er leuke prijzen mee winnen!

Kinderen moeten zoveel mogelijk naar, bos, park of tuin. Er is zoveel leuks te doen buiten! Je kunt in bomen klimmen, met modder spelen en lekker op blote voeten lopen.

Met de digitale gids veel over de omgeving leren of zelf groenten telen. In je groentetuin teel je dan zonebloemen voor de bijen en vogels. En wordt je zonnebloem heel groot, dan doe je mee aan deze zonnebloemwedstrijd!

Wat kun je winnen?

1e prijs: een weekend Terschelling

De hoofdprijs van de zonnebloemwedstrijd van Ouders van Nature is een verblijf inhet Wapen van terschelling

Een verblijf (1 nacht) voor 2 personen in het onlangs geopende ‘t Wapen van Terschelling, op basis van logies met ontbijt, met 1x diner (excl. drankjes). Dit hotel-restaurant is onlangs gerenoveerd naar de kleurrijke smaak van de nieuwe eigenaren.

2e prijs: leer moestuinieren met kinderen

Kinderen leren gezonder eten als ze moestuinieren

5x moestuincursus naar keuze, zie online moestuincursus Moestuinieren met Kinderen. De zomercursus of de jaarcursus (t.w.v. € 179,-) met moestuintips, kinderactiviteiten, natuurweetjes en recepten. Zo leer je op een leuke manier moestuinieren!

3e prijs: 365 dagen Lekker Plantaardig

Lekker plantaardig is dé vegan recepten scheurkalender voor 2020

10x de eerste en enige vegan scheurkalender Lekker Plantaardig, voor 2021 (t.w.v. € 15,99). Met meer dan 250 recepten voor ontbijt, lunch of diner. Maar ook vegan taartrecepten, recepten voor vegan snacks en vegan drankjes. En in het weekend leuke voedingsweetjes.

Doe je mee aan de zonnebloemwedstrijd?

Wat moet je doen?

 • Zonnebloemen telen.
 • Goed zorgen voor jouw zonnebloem zodat deze de grootste wordt.
 • Laat wat van je horen:
  1. Reageer via onze post* hierover op Facebook, Twitter en/of Instagram of deel dit blog op Facebook of Twitter en Instagram en gebruik #grootstezonnebloem en #oudersvannature (om je bericht te kunnen terug vinden moet je deze hashtags gebruiken en openbaar delen)

2. én vertel ons in je post of reactie de tussenstand. Hoe hoog is jouw zonnebloem op dat moment?

* Geen social media account? Je kunt ook meedoen door hieronder je reactie achter te laten.
* Als je meedoet, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Ouders van Nature.

Om je te helpen geef ik je hier wat tips voor het kweken van zonnebloemen.

Je zonnebloem opmeten

Geef vóór dinsdag 1 september 2020 de uiteindelijke hoogte van de zonnebloem door aan chantal@oudersvannature.nl. Vermeld daarbij je naam en adres en hoe ik je het beste kan bereiken. Stuur ook een foto mee van je zonnebloem. filmpje mee waarbij te zien is dat je je zonnebloem opmeet. Meten kun je bijvoorbeeld doen door langs de steel een lat te leggen (dat kan ook als de bloem is omgevallen) en er een meetlint langs te leggen.
Laat duidelijk de hele steel zien en zorg dat de lengte leesbaar is.

Let op! Meet vanaf de bloemkop, want alleen de lengte van de steel telt. Bij twee winnaars met dezelfde hoogte telt ook de diameter, waarbij de grootste diameter wint. Meet nauwkeurig. De 16 grootste zonnebloemen komen we persoonlijk bij je nameten. De prijs reiken we ter plaatse uit als je hebt gewonnen.

Uit praktische overwegingen hebben we besloten alleen de eerste 6 winnaars ter plaatse te controleren. De winnaars van de Lekker Plantaardig vegan scheurkalender zullen we bepalen aan de hand van het filmpje. De winnaars worden in de eerste week van september bekend gemaakt.
Als je bij de eerste 6 winnaars zit, komen we die nameten. Voor de scheurkalenders gaan we uit van het filmpje.

We vinden het hartstikke leuk (niet verplicht) als je tussentijds een foto plaatst van jouw zonnebloem:

De wedstrijdvoorwaarden

 • De hoofdprijs wordt alleen uitgekeerd bij voldoende deelname (minimaal 50). Dus zegt het voort!
 • De prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld.
 • Datum verblijf Terschelling is afhankelijk van beschikbaarheid van zowel de prijswinnaar als de accommodatie.
 • Hoofdprijs en tweede prijs zijn opeisbaar tot juni 2021.

Doe mee en win twee dagen (één nacht) Terschelling, een moestuincursus of de eerste en enige scheurkalender met vegan recepten.

In de eerste week van september krijgen prijswinnaars bericht. De eigenaren van de hoogste zes zonnebloemen willen we op zaterdag 5 september en zondag 6 september graag persoonlijk feliciteren. Ook kunnen ze ons dan zelf de lengte van hun zonnebloem tonen.

SUCCES!

Fotocredit: Foto gemaakt door Shreve Port Bossier en gepubliceerd onder Creative Commons-licentie.

33 Reacties

  • Beste Sertaç, wat een prachtige zonnebloem! Helaas is deze wedstrijd van vorig jaar. Het staat wel onderaan, ik heb dat nu ook even bovenaan gezet. Tip: bel even de plaatselijke krant, die vinden het soms erg leuk om zo’n grote zonnebloem in de krant te zetten, ze maken dan zelf de foto. De vogels zijn gek op de zaadjes. Als je hem afsnijdt en neerlegt op een veilige hoge plek (katten!) kunnen ze ze er gemakkelijk uitpikken. Blad en stengel zijn goed als mulch voor jouw tuin.

 1. Wat een leuke challenge en zo leuk om te lezen hoe iedereen ermee bezig is!
  Ik probeer elk jaar weer een paar centimeter bij mijn grote vriendelijke bloemen op te krijgen.
  Inmiddels lukt, na jaren oefenen en kweken, 4 meter.
  Maar met de wind en storm van deze dagen is het lastig om ze goed te houden.
  Veel succes voor iedereen!

 2. Heel erg leuk deze actie! Ik doe dan ook graag mee 🙂 Zonder bewust met een actie bezig geweest te zijn, zijn mijn zonnebloemen behoorlijk hoog geworden, de hoogtste meer dan 4 meter en dat terwijl er op de verpakking stond circa 1,8m haha. Ik ben benieuwd!

 3. Wat een leuke actie. In mijn moestuin (sept. 2019 mee begonnen) heb ik 7 zonnebloemzaadjes geplant. Mooi om te zien hoe deze groeien en in bloei staan ! Tot mijn verassing zag ik wat later dat er in een van mijn blauwe bessen struiken (eind 2019 geplant) ook een zonnebloem groeit en groeit. …16-8-2020 heeft mijn zoon een foto gemaakt van mij met deze zonnebloem. Ik schat de lengte op 16-8-2020 ongeveer op 3.50m. Ik doe graag mee met jullie zonnebloemactie. Zonnige groet van Sonja Brouwers

 4. Onze zoon David heeft met Pasen een zonnebloemzaadje gekregen op school. Hij heeft deze goed verzorgd en wil graag meedoen met de wedstrijd. Hij is natuurlijk erg trots op zijn zonnebloem 🙂
  We gaan later even meten hoe groot deze al is!
  Groeten!

 5. Wij zijn trots op onze kanjers van zonnebloemen. Tot nu toe maar liefst 365 cm!
  Ook al winnen we niet, ze staan prachtig… maar toch 😉

 6. Hallo,

  Water een super leuke actie!! Onze zonnebloem is op dit moment 351! Hij is nog aan het groeien dus de verwachting is hoger.
  Dit lengte hebben wij gemeten op 9 augustus 2020.

 7. Hallo,

  Onze zonnebloem is 260 cm lang! De stengel heeft een omtrek van 16 cm. Een reus van een zonnebloem, waarmee we graag mee willen doen aan de zonnebloemwedstrijd!
  De foto’s zullen we via het e-mailadres, genoemd op de site sturen.

Reageer

Geef een reactie
Voer je naam in