Zoete bietenpannenkoekjes

Update op 1 oktober 2022
Bietenpannenkoekjes, oudersvannature.nl

Deze zoete bietenpannenkoekjes zijn een gezonde zoete snack of nagerecht dat in ruim een half uurtje samen met de kinderen kan worden bereid. Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje.

Wat heb je nodig voor 20 stuks?

  • 200 gram rode bieten
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kastanjemeel (verkrijgbaar bij reform- of natuurvoedingswinkel)
  • 2 gedroogde vijgen
  • 2 theelepels rinse appelstroop
  • 4 kardamompeulen (of 2 theelepels kardamompoeder)
  • halve afgestreken theelepel kaneel
  • halve afgestreken theelepel baksoda
  • olie om in de bakken

Hoe maak je het?

Schil de bieten en rasp ze boven een kom met een grove rasp. Meng de eieren erdoor. Snijd de vijgen in heel kleine stukjes. Breek de peulen van de kardamom, haal de zaadjes eruit en stamp deze fijn in de vijzel. Doe de bietjes bij de vijgen en voeg kardamom, appelstroop, kaneel en een beetje zout toe. Roer alles goed door en doe er 2 eetlepels kastanjemeel door. Laat zo’n 5 minuten staan.

Als het beslag nog vochtig is – het moet een stevige brij zijn die niet uitloopt – doe er dan de rest van het kastanjemeel bij. Voeg als laatste de baksoda toe.

Verhit in een koekenpan de olie. Zet als de olie heet is de warmtebron vrij laag en bak kleine pannenkoekjes. Bak ze elk ongeveer 5 minuten terwijl je ze steeds omdraait om aanbranden te voorkomen. Maak het meel helemaal op terwijl je de gebakken pannenkoekjes warm houdt.

Tip: serveer de koekjes warm met wat roomkaas met vanille. Erbij kun je warme chocomelk met bloemkool drinken.

Fotocredits:
Bietenpannenkoekjes, Simply Anne (licentie)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven