Home eten Broccoli in tomatensaus

Broccoli in tomatensaus

Broccoli met tomatensaus

Een snelle versie van een oorspronkelijk Italiaans gerecht dat helemaal tot zijn recht komt met verse tomaten en basilicum. Beproefd en goed bevonden!

Wat heb je nodig voor deze broccoli in tomatensaus (4 personen)?

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje in blokjes gesneden tomaten (425 gram)
  • balsamico azijn
  • (verse) basilicum
  • olijfolie
  • 1 pond broccoliroosjes
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook,
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze broccoli in tomatensaus?

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook toe en bak het geheel een paar minuten, terwijl je voortdurend roert.
  3. Voeg dan de tomaten toe met het sap en laat alles sudderen tot het vocht is voor de helft is verdampt.
  4. Leg dan de broccoli bovenop de tomaten en breng het gerecht op smaak met een beetje zout en peper.
  5. Dek de pan af en laat alles 10 minuten sudderen op een laag vuur of tot de broccoli gaar is. Zorg ervoor dat de broccoli niet te gaar is. Hij moet beetgaar zijn.
  6. Doe alles dan in een mooie schaal en roer het nog even goed door zodat de saus goed verdeeld is.

Deze gezonde groenteschotel smaakt heerlijk met bruine rijst en knapperig gebakken en gemarineerde tofuschijfjes!

 

Fotocredit Broccoli, Cyclonebill

2 Reacties

Reageer

Geef een reactie
Voer je naam in