Chocolate chip brownies met walnoten

Update op 28 november 2022
de lekkerste brownies

Met deze brownies maak je vrienden. Je kunt ze samen met je kind maken. Er zijn walnoten aan toegevoegd, maar je kunt er ook andere nootjes, rozijntjes en stukjes gedroogd fruit in doen.

Hier is geen dierlijke boter of melk aan toegevoegd, dus deze brownies zijn ook geschikt voor veganisten. Kijk voor meer vegan recepten eens bij Lekker Plantaardig.

Ben je ook zo gek op chocola? Het maakt niet uit waar het in zit, als het een chocoladesmaakje heeft, ga ik ervoor. Deze brownies gaan er dus wel in!

Een brownie miet je trouwens niet verwarren met fudge. Dit snoepgoed is gemaakt van melk, boter en suiker. En natuurlijk cacao als de fudge een chocoladesmaak heeft (er zijn ook andere smaken fudge, zoals vanille). Heerlijk, maar anders.

In een brownie zit ook meel, bakpoeder en eieren. Dat maakt dat het iets meer lijkt op cake. Het wordt net als cake gebakken en de dikte is afhankelijk van de hoeveelheid meel die je erbij doet. Hoe meer meel je toevoegt, hoe meer de brownie op cake zal lijken. Fudge verwarm je ook, maar in een pannetje en niet in de oven zoals een brownie.

In onderstaand recept voor brownies zitten flink wat natte ingrediënten zoals olie, siroop en plantaardige melk, waardoor dit een lekkere kleffe brownie wordt en geen chocoladecake. Ook door chocolade te gebruiken en geen cacaopoeder zoals in sommige recepten wordt voorgeschreven, maak je deze brownies lekker stevig.

Wat heb je nodig voor 12 walnootbrownies?

  • 240 ml kokosolie of olijfolie
  • 240 ml ahornsiroop
  • 120 ml sojamelk
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 130 gr volkoren bakmeel
  • 130 gr kopje bloem
  • 100 gr cacaopoeder
  • 250 gr oerzoet of andere suiker
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel zout
  • 150 gr gehakte walnoten (optioneel)
  • 160 gr chocoladestukjes (van een fijngehakte reep)

Hoe maak je deze superlekkere brownies?

Verwarm de oven voor op 175º Celsius.
Vet vervolgens met olie een middelgroot bakblik in.
Meng in een middelgrote kom de olie, ahornsiroop, sojamelk en vanille.
Meng in een andere kom de bloem, cacao, suiker, bakpoeder en zout.
Doe de droge ingrediënten en de natte ingrediënten bij elkaar en roer met een rubberen spatel. Vermeng een beetje losjes. Doe dan de eventueel walnoten en  de chocoladestukjes erbij.
Giet het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad met een vochtige spatel .
Bak gedurende 30 tot 35 minuten of tot aan de oppervlakte barsten verschijnen .
Laat het bakblik op een rek afkoelen . De brownies zullen compacter worden als ze afkoelen. Als ze helemaal zijn afgekoeld, snijd je ze in vierkantjes.

Fotocredits:
Brownies, Ginny

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven