Home eten Groene smoothies voor vitaminen in je kind

Groene smoothies voor vitaminen in je kind

2164

Hoe krijg je meer vitaminen in je kind? Simpel: pureer de groenten samen met wat water en fruit en het gaat als vanzelf naar binnen!


Zogeheten groene smoothies zijn erg gezond en dé manier om je kind alles te laten drinken wat normaal gesproken niet naar binnen gaat: boerenkool, selderie, spinazie, vermalen en gezoet gaat het er allemaal in. Fijn, want op die manier krijgt je kind zonder strijd de nodige voedingsstoffen binnen.

Smoothies eet je

Ik zeg drinken, maar eigenlijk hoor je smoothies te kauwen. Er zitten namelijk veel vezels in een smoothie. Daardoor vullen ze de maag en kun je ze beschouwen als gezond en voedzaam tussendoortje. Als je een smoothie op een (bijna) lege maag eetdrinkt, worden de voedingsstoffen nóg beter opgenomen!

Zoete smoothies

Groene smoothies smaken niet per se bitter. Als je maar weet hoeveel fruit je erbij moet doen om te zoeten. De beste verhouding is 70% groenten en 30% fruit, maar wat meer fruit voor je kind mag natuurlijk ook. Zoeten kan trouwens ook prima met honing of dadels.

Door ook goede vetten toevoegen zoals avocado, kokosolie of amandelboter en zaden als chiazaden, lijnzaad en hennepzaden in te smoothie verwerken, wordt deze nog gezonder. De combinatie van noten, fruit, groenten en water zorgen ervoor dat je kind in één keer een flinke portie vitaminen, mineralen, enzymen, vezels en eiwitten binnenkrijgt.

Hier lees je meer over groene smoothies.

Wat heb je nodig voor deze groene smoothie?

  • drie handjes spinazie, twee stukken bleekselderij of een handvol boerenkool
  • 1/2 banaan
  • 1/2 mango
  • wat blaadjes basilicum
  • 300 ml water
  • eventueel 1 eetlepel lijnzaad, kokos of chiazaad

Hoe maak je de groene smoothie?

Heel simpel. Snijd de ingrediënten in stukken, doe ze in de blender en zet deze aan tot je een gladde smoothie hebt. Schenk in twee mooie bekers en drink/eet hem samen op!

Dit is één van de 260 recepten uit de scheurkalender Lekker Plantaardig 2022.

Koop de kalender nu voor een prikkie!

Probeer ook eens deze zoete fruitsmoothies!
Foto: NessaLand

3 Reacties

Reageer

Geef een reactie
Voer je naam in