Home spelen Kunstwerk maken met natuurlijke materialen

Kunstwerk maken met natuurlijke materialen

1501

kunstwerken maken met natuurlijke materialen

In de natuur kun je allerlei soorten materialen vinden. Het zijn grondstoffen waarvan wij afhankelijk zijn, maar je kunt er ook een kunstwerk mee maken.

De natuur is heel divers. Je vind er voedsel, water, medicijnen, leuke plekken om te spelen en te ontspannen. De natuur levert ons ook grondstoffen zoals hout, wol en metaal. Er leven veel dieren die van dezelfde grondstoffen afhankelijk zijn.

De natuur is bovendien mooi om te zien. Veel kunstenaars halen hun inspiratie uit de natuur. Denk aan de prachtige wolkenluchten door Jacob van Ruysdael en de zonnebloemen door Vincent van Gogh.

Word een kunstenaar

Wat zij kunnen, kun jij ook. Maar dan anders. Niet op het doek, maar in de natuur. Word zelf een kunstenaar en maak samen met kinderen ter plaatse een kunstwerk met materialen uit de natuur.

Kunstwerk van materialen uit natuur

Hoe maak je een kunstwerk van natuurlijke materialen?

  • Kies een vlakke en egale ondergrond in de natuur, zoals een stukje heide, gras of zand. Zorg ervoor dat er niet teveel takjes, blaadjes of steentjes liggen.
  • Met vier takken van ongeveer een meter maak je op deze egale ondergrond een vierkant kader. Dat is de lijst waarin je straks jouw natuurschilderij maakt.
  • Daarna verzamelen jullie mooie dingen uit de natuur. Denk aan vruchten, blaadjes, takjes steentjes, dennenappels en eikels. Probeer zoveel mogelijk verschillende kleuren, vormen en maten te vinden.
  • Daarmee maak je binnen het kader jouw schilderij. Laat je fantasie de vrije loop. Je kunt een afbeelding maken, maar ook gewoon mooie geometrische figuren. Of je verdeelt het vierkant in vlakken dat je vult met verschillende materialen zodat je een soort moza├»ek krijgt.
  • Als je wilt, kun je de hoogte in. Zo ontstaat een driedimensionaal kunstwerk.
  • Je kunt gezamenlijk een kunstwerk maken, of ieder voor zich. Het gaat er niet om wie het mooiste heeft. Iedereen heeft een eigen gevoel van schoonheid en is op zijn eigen manier creatief. Het belangrijkste is het plezier dat jouw kind heeft bij het maken van het kunstwerk en het stimuleren van creativiteit.

Kunstwerk maken met natuurlijke materialen

Als je vaker in het gebied komt, kun je kijken hoe lang het schilderij blijft liggen. Dat van ons was na een week nog vrijwel intact. Kun je je voorstellen hoe verrast wandelaars zijn als ze op de grond ineens een prachtig kunstwerk van natuurlijke materialen ontdekken?

 

 

Reageer

Geef een reactie
Voer je naam in