Dit is typisch Beierse gebak. Vroeger gold het als armeluisvoedsel. Maar het smaakt heerlijk!
Ingrediënten voor 4 porties:
Voor het deeg
250 gram bloem
1 ei
1 snufje zout
2 eetlepels olie
wat water
Voor het koken
1/4 liter melk (wat je gerust kunt vervangen door rijstemelk, kokosmelk, amandelmelk of sojamelk)
100 gram boter
2-3 appels
50 gr rozijnen
1 eetlepel stevia of yaconsiroop
Bereidingstijd : 40 min
Bereiding:
Kneed meel, eieren , zout, olie en water. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen waarvan je vervolgens platte bolletjes maakt. Laat dit drogen.
Kook in een lage, brede pan de boter, melk en stevia. Voeg dan de appels en rozijnen toe naar smaak. Leg de platte broodjes naast elkaar in de pan in de hete vloeistof. Doe de deksel erop en laat het geheel op een laag vuurtje gedurende 25 minuten koken of zet het op een lage stand in de oven (met deksel!).
Haal na dat kleine halve uurtje de bollen eruit en bestrooi met kaneel. Ook lekker met compôte!
[…] Probeer ook eens dit veganistische kerstmenu of maak de traditionele Duitse Rupfhauben. […]