Home eten Vegan spinaziequiche

Vegan spinaziequiche

Veganistische spinaziequiche of spinazietaart

Veganistisch niet omdat het moet, maar omdat het kan! Dit recept is een voorproefje op de veganistische scheurkalender die eind van de zomer uitkomt. Houd mijn Facebookpagina in de gaten en je ziet vanzelf een bericht voorbijkomen over de voorverkoop.

Ik houd van quiches, omdat ze vrij gemakkelijk te maken zijn en je er een mix van gezonde ingrediënten in kunt verwerken. En meestal zijn ze ook erg lekker! Dit is er zo één: gevarieerd, gezond en lekker. Met mijn favoriete groenten.

Wat heb je nodig voor deze veganistische quiche?

  • 1 rol quichedeeg (Tante Fanny is vegan)
  • 2 paprika’s naar keuze
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 250 gram champignons
  • 450 gram spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g kikkererwtenmeel
  • 50 ml soyaroom
  • 100 ml water
  • 1 tl kala namakzout (of gewoon zout)
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl gerookt paprikapoeder (kan je ook vervangen door
  • gewoon paprikapoeder)
  • 1 tl kerriepoeder
  • peper  en zout
  • paneermeel

Hoe maak je deze vegan quiche?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Ui en knoflook snipperen en glazig bakken.
  3. Paprika en champignons fijn snijden en toevoegen aan ui.
  4. Spinazie beetje bij beetje toevoegen. Wachten tot de vorige portie geslonken is.
  5. Kookroom en water toevoegen.
  6. Zout, paprikapoeder en peper toevoegen.
  7. Zet het vuur uit.
  8. Kikkererwtenmeel toevoegen. Je krijgt nu een dikke vulling (Niet deegdik, maar ook niet waterdun)
  9. Quichevorm bekleden met quichedeeg, beetje paneermeel op de bodem om vocht op te vangen.
  10. Spinaziemengsel op de quichebodem verdelen.
  11. Tomaatjes in door de helft en met de open kant naar boven in het deeg drukken.
  12. Bestrooien met kerriepoeder.
  13. 30 minuten in de oven en smullen maar!

Deze quiche is erg lekker met een salade van komkommer met bosui. Meng hierdoor wat olijfolie, peper en zout.

Reageer

Geef een reactie
Voer je naam in