Home eten Vegetarische pasta met groenlof en roomkaas

Vegetarische pasta met groenlof en roomkaas

Vegetarisch recept met groenlof

Witlof ken je wel, maar ken je groenlof ook? Het smaakt iets bitterder, tussen andijvie en witlof in.

Wie moestuiniert heeft deze vergeten groente misschien in de tuin. Het is een gemakkelijk te telen groente en zaai je het in juni, dan levert dat twee maanden oogst op.

Groenlof is misschien wat bitter. Maar ken je het gezegde ‘Bitter in de mond maakt de lever gezond’? Bitterstoffen activeren de afgifte van gal in de darmen. Via de gal brengt de lever de afvalstoffen in de darmen. Daarna worden ze door de darmen definitief afgevoerd. Bitterstoffen ontgiften zo je lichaam.

Helaas houden de meeste kinderen (en volwassenen) niet zo van bitter. Dat geldt misschien niet voor deze vegetarische pasta. Die valt bij de meesten wel in de smaak!

Wat heb je nodig voor deze groenlof pasta met roomkaas?

Ingrediënten voor 4 personen

  • ongeveer 400 g groenlof
  • 300 g tagliatelle
  • scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • circa 200 g roomkaas
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • scheutje melk
  • peper en zout naar smaak
  • tomaatjes en/of komkommertjes
  • eventueel wat verse rozemarijn of oregano

Zo maak je de groenlof met pasta en roomkaas

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Snijd de ui en de champignons in stukjes.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan, voeg de ui toe en bak deze goudbruin op een middelhoog vuur.
  3. Voeg dan de champignons toe en bak even mee.
  4. Voeg de roomkaas, kruiden en een scheutje melk toe aan het geheel. Laat op een zacht vuur een paar minuten sudderen.
  5. Verwijder eventueel de groene toppen en de buitenste bladeren van de groenlof.
  6. Vind je een bitter smaakje wel lekker? Laat ze dan vooral zitten.
  7. Was de groenlof en snijd in reepjes.
  8. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en roerbak hierin de reepjes groenlof een paar minuten.Voeg peper en zout naar smaak toe.
  9. Schep wat pasta in een grote schaal, meng het met de saus en de groenlof.

Voor de frisse touch is het heerlijk om wat stukjes tomaat en/of komkommer toe te voegen door de pasta.

Tip: wat verse rozemarijn of oregano geven net wat extra’s aan deze heerlijke pasta. Eet smakelijk!

Reageer

Geef een reactie
Voer je naam in