Home eten Vegetarische Spinazietaart

Vegetarische Spinazietaart

Vegetarisch recept spinazietaart

Als je het hebt ingezaaid, kun je nu spinazie oogsten. Verse spinazie, of eigenlijk alle verse groenten uit eigen moestuin, is het lekkerste wat er is.

In mijn moestuincursus leer je hoe je je eigen groenten teelt. Zo heb je altijd groenten uit het seizoen en van dichtbij, hoe duurzaam is dat? En verser kun je het niet hebben.

De overige ingrediƫnten koop ik biologisch.

Vegetarisch recept

Dit recept is voor 6 personen. Het kost een half uur om voor te bereiden en twee uur om klaar te maken. Tussendoor nog 45 minuten wachttijd. Maar dan kun je allerlei andere dingen doen.

Ingrediƫnten spinazietaart

  • 10 velletjes bladerdeeg (diepvries)
  • 600 gram spinazie (pot)
  • 6 biologische eieren (of nog beter: van Demeter)
  • 150 gram magere kwark
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 snufje peper & nootmuskaat

Keukenspullen

  • 1 springvorm 24 cm
  • beslagkom
  • garde
  • mes

Hoe maak je de spinazietaart?

  1. Laat de bladerdeeg ontdooien en de spinazie uitlekken.
  2. Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Bedek de wanden en de bodem van de springvorm met circa
  4. 6 velletjes bladerdeeg en plak die met water aan elkaar.
  5. Prik hier en daar in de bodem met een vork.
  6. Klop 3 eieren los en voeg de kwark en de kaas eraan toe.
  7. Voeg als laatste de uitgelekte spinazie toe en kook de andere 3 eieren hard.
  8. Laat ze afkoelen en pel ze. Halveer de eieren halveren en leg ze op de bodem van de springvorm.
  9. Breng het spinaziemengsel op smaak met peper en nootmuskaat.
  10. Schep het spinaziemengsel in de vorm, mooi egaal.
  11. Dek het geheel af met de resterende velletjes bladerdeeg.
  12. Zet de vorm iets onder het midden in de oven.

In ongeveer 40 – 45 min. is de taart gaar.
Verdeel uiteindelijk in 6 punten.

Eet smakelijk!

 

Foto door Corey Taratuta, gepubliceerd onder Creative Commonslicentie.

Reageer

Geef een reactie
Voer je naam in